[Kisah benar] Terkena Sumpahan ULAR

Erin (bukan nama sebenar) adalah seorang executive disebuah syarikat pembekal barangan automotif di Shah Alam.

Baru bekerja tak sampai setaun tapi popularitinya cukup hebat, cam super star kat kilangnyer tuh....bukan sebab dia cantik...bukan sebab body baeekkk...tapi sebab dia sorng yg cukup ceria...disenangi oleh sume orang... Erin nih kejenyer byk terbabit ngan aktiviti luar...jumpa org sana ...jumpa org sini (kononnyer ler)...so mmg jarang la ade kat opis....kalau tgk punch card byk kosong dari berisi...tapi org tak cakap apa...sbb dia kan byk keje luar....mmg 'nature' keje dia cam tuh..

Satu ari tengah sedap si Erin mentekedarah kat luar (time keje)...dia rasa gatal kat lengan....garu. ..pas tu gatal kat paha lak.. garu lagi...sudah nyer satu badan naik gatal

Mulanyer dia ingatkan elergik ngan makanan tapi sampai 3-4 hari gatalnyer tuh makin menjadi-jadi..beberapa bahagian badan kulitnyer dah menebal...semacam kurap dah rupenyer... si Erin mula menggelabah. ..dgn bantuan beberapa member, si Erin di bawa berjumpa dgn sorang pawang kat ulu puchong...time tuh separuh kaki die dah tumbuh sisik...Sepanjang perjalanan ke rumah pawang tu si Erin menangis takhenti...sampai kat umah pawang Erin dah tah bleh berjalan...sampai ke dada dah bersisik...tinggal buah dada jer yg masih slamat...

Tanpa berlengah pawang terus menggelupur membaca mentera... cuba nak selamatkan Erin yg kononnyer terkena badi ular...makin kuat pawang menggelupur makin cepat bahagian badan erin bertukar jadik bersisik cam ular..sudahnyer sisik sume dah merayap sampai ke muka..Seluruh tubuh Erin makin pedih....rasa gatal yg teramat sangat terasa bagaikan tak dpt dibendung.... Erin menjerit sekuat hati...pawang kat sebelah dah pengsan...cuma bayangan ular yg memenuhi ruang bilik tersebut...asap berkepul-kepul kluar dari ubun kepala Erin...Tiba - tiba satu imej manusia terhasil drp kepulan asap yg kluar dari kepala Erin tuh..

'Ehh...boss? ......tolong la saya boss...saya janji tamo 'ngulor' dah...pas nih saya buat keje bebetul...kalau boss nak sumpah jadik ular pon sumpah la org yg tengah baca FB atau blog nih...dia pon ngulor jugak tuh'....he..he. ...he... 



kredit to Achik Ani a.k.a cik mawar[Facebook]

Comments

Pre Eminent said…
laaa.. sabo je laa.. hahahahahah... lawak2...

Popular posts from this blog

MAKHLUK DAN RASAKSA MITOS

10 cara pilih seluar dalam sesuai