Posts

Showing posts from December, 2010

Malaysia juara Piala AFF Suzuki

Image
Tahniah buat squad bolasepak negara iaitu squad HarimauMalaysia kerana telah menjuarai Piala AFF Suzuki dengan mengalahkan pasukan Indonesia dengan 4 : 2 .. iaitu kemenangan Perlawanan akhir pusingan pertama dengan malaysia menang 3 : 0 , dan perlawanan akhir pusingan kedua yang berlangsung di stadium bung karno Indonesia,dgn indonesia mengalahkan malaysi 1 :2 ..tapi juara tetapa milik malaysia .. SYABAS buat pasukan negara..
Hidup Bola ..

Traffic GomoFM dot Net

Image
Klik kat foto untuk view lebih jelas
>>>>Klik ke Laman webforum gomofm<<<<

Webforum GomoFM telah muncul

Image
Salam all... hari ini satu lagi laman website gomofm telah muncul,web khusus untuk berforum apa sahaja topik..Oleh kerana web ini berformat portal, so kepada yang ingin berforum anda dikehendaki mendaftar ahli.Laman web ini ialah www.gomofm.net

Senang sahaja..cam biasa nickname anda,password dan email yang sah. Oleh kerana web ini baru dilancarkan biasalah terdapat kekurangan dan kelemahan, tapi jangan khuatir kerana akan di update dari masa kesemasa.. web ini juga mengguna kan php script dan xoops php module.
>>Klik untuk ke Laman<<
selamat berforum

GomoFM di Arena antarabangsa

Image
Salam all ... lagi sekali GomoFM tersenarai di laman web antarabangsa ...Tahniah warga Gomofmtingkatkan usaha anda ... dan sekarang ni gomofm telah mempunyai laman dan chatroom sendiri.. http://www.gomofm.org


>>>Klik sini untuk ke laman <<<

Rahsia Punggung

Punggung dan paha merupakan pusat segala pergerakan badan. Ia menentukan
cara kita bergerak memajukan diri kita dalam kehidupan.Terdapat 5 bentuk
punggung dan paha iaitu seimbang,bulat,rata,besar dan tinggi. Yang mana
satu anda??

1. Seimbang

Paha dan punggungnya seimbang.Tidak terlalu besar.Tidak terlalu kecil. Tidak terlalu bulat. Tidak terlalu rata.. Pemiliknya dikatakan seorang yang tenang dan pemurah. Bakal ibu dan bapa yang baik. Seorang ibu yang sangat penyayang. Seorang bapa yang jelas pemikiran ke mana hala tuju keluarganya dan sangat berjaya dalam kerjayanya. Perjalanan hidup teratur tanpa banyak masalah dan stabil.

2. Bulat

Individu yang mempunyai punggung yang bulat adalah seseorang yang berjiwa kental, idealistik, periang, sentiasa bersemangat, pandai mengawal perbelanjaan, suka bersosial dan boleh bergaul dengan sesiapa sahaja. Kuat mengharungi segala cabaran hidup sama ada cabaran yang baik atau yang buruk.

3. Tinggi

Punggung tinggi ke atas. Orang ini dikatakan mempunyai daya sek…

Makna di Sebalik Bunyi Hon Kereta

Image
Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!Hon Kereta juga mempunyai maksud tersendiri. Oleh itu, jangan suka-suka bermain dnegan hon kereta anda kerana ia akan menimbulkan salah faham.
Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon? Sebenarnya setiap hon itu cuba menyampaikan mesej kepada anda. Berikut adalah makna disebalik bunyi hon kereta:1 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “HAI”2 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan2 x HON PANJANG – pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

SBDJ Siri 11 - Menunggang Harimau di Tengah Malam

Image
Datuk terus membaca sesuatu. Datuk mengambil seketul batu dari perut perahu. Batu itu dibalingkan pada lembaga yang terpacak dalam sungai. Bila batu itu terkena badan lelaki yang besar dan gagah. Dia segera menjerit dengan sekuat hatinya. Kemudian dia menghilangkan diri. Air sungai yang melempah terus surut. Suasana yang cerah bertukar menjadi gelap. Saya merenung ke langit. Bintang bertaburan. Mr.Brown tidak berkata walau sepatah pun. Dia terjelepuk dalam perut sampan."Dia sudah pergi," kata datuk dan terus mengalah sampan ke hilir. Lebih kurang pukul sepuluh malam kami sampai ke Jambatan Pengkalan Bharu. Dari situ datuk menumpang lori ikan menuju ke Pekan Pantai Remis. Datuk membuat laporan ke balai polis. Sarjan Ramli menyuruh seorang pemandu kereta polis membawa datuk ke Jambatan Pengkalan Bharu kembali.Dengan kereta polis kami menghantar Mr.Brown ke bunglownya. Kerana jam sudah pukul dua belas. Mr.Brown menyuruh saya dan datuk tidur di bunglownya. Kira-kira pukul dua pa…

Misteri Siti Ropeah

Image
Salam dihulur kepada semua pembaca2 blog...Kali ini aku ingin bongkarkan misteri seorang perempuan yang bernama Siti Ropeah.. Bagi pendengar2 atau penggemar2 radio internet..mungkin nama Siti Ropeah tidak asing lagi dalam dunia penyiaran internet tanahair.
Untuk pengetahuan anda semua..Siti Ropeah telah muncul dalam list lagu2 internet radio dalam tahun 2008,Siti Ropeah ini telah dijumpai oleh salah seorang pendengar setia radio internet pada masa itu dikenali dgn radio FungkurFM...Ketika itu tidak ada siapa pun yang tahu menahu pasal Siti Ropeah ini..Tapi lama kelamaan Siti Ropeah semakin diminati ramai.Kemungkinan besar Siti Ropeah ini berasal dari Banjarmasin,kalimantan.Indonesia

Semenjak dari itu lah..nama Siti Ropeah ini menjadi siulan pendengar2 radio internet..itu lah serba sedikit mengenai dgn Siti Ropeah...yg lahir dari aku nya Playlist/senarai lagu yg aku sendiri pun tak mengetahui nya...
itulah dia Siti Ropeah... talihat pusat aku tapikat ...

Hati Sebesar Cawan Dan Hati Sebesar Kolam

"Aduhai, kenapakah hidup aku selalu dirundung malang begini..?" lelaki muda itu berkeluh-kesah. Selama hidupnya, dia tak pernah merasakan ketenangan yang sebenar. Hatinya tidak pernah sepi daripada merasakan kerisauan.Fikirnya, Tuhan tidak pernah sudi meminjamkan kedamaian hati padanya. Dia sangat cemburu apabila memandang sekeliling. Mereka bebas ketawa dan mudah tersenyum. Tapi dia? Dia hanya mampu tenggelam dalam dunia sepi dan resahnya sendiri.Hatinya tidak mampu mengisi segala masalah yang menghimpit jiwanya. Lalu, selepas lelah dan puas berfikir, suatu hari dia melangkah longlai menuju ke hujung kampung. Niat hatinya, ingin menemui seorang lelaki tua.Saban hari, wajah lelaki tua itu sentiasa kelihatan tenang. Damai sentiasa bertamu diwajahnya. Dia ingin sekali meminta rahsia. Lalu, dia terus berperi kepada lelaki tua tersebut.Masalah keluh kesah dan kerisauannya didengari lelaki tua itu sambil tersenyum. Lalu dia mengajak lelaki itu ke suatu tempat iaitu ke tepi sebuah…

Wow GomoFM....!!

Image
GomoFM masuk top rankin Malaysia radio live
Klik pada foto untuk view lebih jelas

Tahniah buat warga kerja dan crew2 GomoFM .. diatas kemajuan ini walaupun gomof masih baru..baru seusia 4 bulan... Tahniah buat semua terutama pendengar2 gomofm, kerana sudi memberi sokongan kepada GomoFM...
>>> http://delicast.com/radio/Malaysia/t:3