Posts

Showing posts from January, 2011

HATI KU TERGURIS TANPA RELA KU

ABG...

DALAM DIAM HATI KU TERLUKA...
NAMUN KU HANYA MAMPU...
BERSERAH PADA MU YA ALLAH...
MENGAPA HARUS JADI BEGINI...
KU MENGERTI SIAPA DIPI KU UNTUK DIRIMU
SAYANG KU...
MENGAPA HARUS JADI BEGINI...



ABG....

KU LIHAT IA ADA HUBUNGI MU...
NAMUN KU PENDAM KAN DI DALAM HATIKU INI...
MENGAPA KU DI ABAIKAN LAGI...
JIKA BEGINI BIARLAH KU MEMDIAMKAN DIRI SAJA...
INGIN KU MENANGIS ...NAMUN TIADA AIR MATA...
KU HIDUP HANYA KERNA MU SAYANG...
JIKA BEGINI UNTUK KU HIDUP LAGI...
TIADA GUNANYA LAGI....
HATI KU TERLUKA LAGI....
MENGAPA IA HUBUNGI MU LAGI...



ABG...

BIARLAH KU BAWA HATI KU INI..
JAUH DARI HIDUP MU....
KU PASRAH DIATAS APA YG TERJADI...
NAMUN KU PUNYA HATI DAN PERASAAN...
HATI KU TERGURIS TANPA RELA KU???




NUKILAN RASA,

ANGGERIK RIMBA...

insan yg amat kusayangi

abg...
dikala dan saat ini
hanya kau yang amat kusayangi...
walau apa pun yang berlaku hanya abg...
tetap hati ku...
abg...ku harap abg...faham dan mengerti...
isi hati ku ini..wahai abg kusayang...



abg...
segala apa yang ku lakukan
hanya untuk mu sayangku...
ku harap sejarah tak mungkin berulang ...
bila ku bersama mu sayang...
ku harap abg akan merubah segalanya...
ku jua harap kita akan bersama hingga
ke akhir akhir kita berdua sayang...
namun ku tak sanggup
berjauhan dari padamu
kerna ku tak sanggup untuk menahan rindu...
kerna setiap kali rindu tu bertandang ...
hanya namamu kusebut selalu..
hanya kau yang kucintai...



nukilan rasa,

anggerik rimba

SBDJ Siri 12 - Toyol Jadi jadian

Image
Kalaulah, bukan datuk yang mengejutkan saya di tengah malam buta itu sudah pasti kena penendang sulung saya. Kerana datuk, saya tidak dapat berbuat apa-apa. Terpaksa saya terima dengan manis muka, mestipun hati meradang dengan perbuatannya."Kenapa tok?" tanya saya sambil mengesel-gesel kelopak mata. Datuk tersenyum sambil meraba-raba misai bengkoknya yang macam tanduk seladang jantan. Sekali-kali misainya turut bergerak."Kita sudah hampir pada matlamatnya.""Matlamat apa tuk?""Mencari orang yang jadi tuan toyol.""Kalau kau faham baguslah."Datuk merebahkan badannya di sisi saya. Memang saya tidak sedar waktu mana datuk bangun. Bila saya buka kelopak mata, datuk sudah sudahpun selesai sembahyang subuh. Dia memaksa saya pergi ke perigi sendirian untuk mengambil air sembahyang. Saya patuh dengan cakapnya itu.Datuk tidak dapat dapat melupakan kebiasaannya berjalan berbatu-batu sambil membasuh muka dan badannya dengan air embun waktu pagi. Da…

Kelebihan Surah Al-Ikhlas

A'uzubillahhiminashsyaitannirrajim...
Bismillahirrahmannirrahim... "


Tafsirannya:
Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang direjam, Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Bacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja kerana dengan bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada didalam tubuh kita dan juga di sekeliling kita, mereka akan berlari keluar umpama cacing kepanasan.


Sebelum anda masuk rumah, bacalah ayat di atas, kemudian bacalah surah Al-Ikhlas (iaitu ayat: Qulhuwallahu ahad. Allahussamad. Lamyalid walam yu-lad. walam yakul lahu kufuwan ahad. ) sebanyak 3 kali. Masuklah rumah dengan kaki kanan dan dengan membaca bismillah. Berilah salam kepada anggota rumah dan sekiranya tiada orang di rumah berilah salam kerana malaikat rumah akan menyahut. Amalkanlah bersolat kerana salam pertama (ianya wajib) yang diucapkan pada akhir solat akan membantu kita menjawab persoalan kubur.

Apabila malaikat memberi salam, seorang yang jarang bersolat a…

KAU YG KU SAYANGI

ABG...

DISAAT KU TERLANTAR DERITA...
KAU SENTIASA MEMBERI KU KATA-KATA
SEMANGAT...
KU AMAT BERSYUKUR KEPADA TUHAN
KERNA IA TELAH MEMPERTEMUKAN
KITA BERDUA...
KU AMAT BERTUAH KERNA DISAYANGI AKAN DIRIMU
PELBAGAI DUGAAN TELAH KITA HARUNGI
UNTUK KEKALKAN HUBUNGAN INI...


ABG...

USAHLAH KAU RISAU AKAN KEADAAN DIRI KU INI SAYANG..
JIKA DIIZINKAN TUHAN KITA AKAN BERSAMA JUA..
SETIAP KALI KU BERDOA AGAR HUBUNGAN INI
KUKUH DAN TEGUH WALAU RIBUT DATANG MELANDA
KASIH KU PADAMU TETAP UTUH SAYANG..
ANDAI KU DI JEMPUT OLEH TUHAN...
KASIH KU TU AKAN KU BAWA BERSAMA SAYANG...
DAN ABG KAU CARILAH PENGANTI KU NANTI..
ANDAI NYAWA MASIH DIKANDUNG BADAN
KASIH KU TETAP UNTUK MU...
HANYA KAU YG AMAT KU SAYANGI...

ABG..

BILA KU BERSAMAMU SAYANG KU RASA AMAT SELAMAT
SEKALI....
KU TAHU ABG RISAU SETIAP KALI AKU DALAM KESAKITAN
NAMUN KU TABAH HADAPINYA
HANYA KERNA KAMU ABG KU SAYANG
KAU YANG KU SAYANGI...



NUKILAN RASA
ANGGERIK RIMBA

Ayat Halau Jin Dalam Badan

Image
ukyah syar eiyyah
Khasiat Ayat Ini :-
Simptom yang akan didapati selepas mendengar :-

Downlod
1)denyutan jantung makin kencang
2)badan bergegar
3)ada benda bergerak-gerak bawah kulit
4)mengantuk/menguap
5)batuk
6)gelisah
7)panas di tengkuk
Selepas mendengar ayat ini, insyaalah dapat menghalau jin yang berada dalam tubuh kita. Penjelasannya adalah mudah,jin yang berada dalam tubuh kita akan bergerak melalui salruran darah kita,ayat-ayat ruqyah syariah ini pula amat mustajab dalam menyakiti mereka,lalu mereka akan kucar-kacir dalam darah kita lalu menyebabkan degupan jantung kita bertambah kencang. Bagi pesakit-pesakit sihir pula,jin dalam badan akan membuatkan kita mengantuk apabila mendengar mp3 ruqyah syariah ini.Dan bagi kes saka,kita akan terasa panas ditengkuk.
Dengan mendegar mp3 ini, insyaAllah mampu menyembhkan penyakit - penyakit misteri antaranya :-
-Fikiran runsing/jiwa gelisah
-Menyembuhkan penyakit histeria,sihir dan saka
-Mengusir jin didalam badan,rumah dan premis perniagaan
-Ketenganga…

Pengasas Google beli kapal layar terpakai

Image
Kapal layar milik Larry Page yang dibeli pada harga RM137.7 juta. Gambar kecil Larry Page dan isterinya.
CALIFORNIA – Pengasas enjin carian, Google di Internet, Larry Page menyertai ‘kelab pemilik kapal mewah’ apabila dia membeli sebuah kapal layar mewah terpakai yang bernilai kira-kira AS$45 juta (RM137.7 juta), lapor sebuah akhbar semalam. Kapal yang diberi nama Senses itu dibeli daripada seorang pengusaha arak dari New Zealand, Sir Douglas Meyer yang telah menggunakannya sejak 1999. Senses yang bersaiz 58.8 meter itu dilengkapi dengan tapak pendaratan helikopter, gimnasium, dek bertingkat, 10 bilik mewah, 14 orang anak kapal dan rekaan dalaman dari pereka terkenal Perancis, Philippe Starck. Page, 37, menerima kapal mewah terpakai itu daripada Meyer menjelang tahun baru lalu. Page yang berkahwin dengan seorang model, Lucinda Southworth pada 2007 dan mereka mempunyai seorang anak lelaki berumur setahun. Dia dianggarkan mempunyai kekayaan kira-kira AS$15 bilion (RM45.9 bilion). – Agensi
kred…

Najib & Rosmah menjadi bahan jenaka di laman web Twitter

Image
Banyak gembar-gembur isu, suara kekecewaan, malah tidak kurang juga tulisan yang menggelikan hati yang timbul hari ini di Twitterjaya - nama jolokan untuk komuniti blog mikro Twitter di Malaysia.
Tulisan berkenaan timbul berikutan perdana menteri Datuk Seri Najib Razak membuka ruang selama sejam untuk menerima soalan-soalan ke laman berkenaan bermula jam 4.30 petang ini.
Najib meminta pengguna Twitter mengemukakan soalan itu melalui label (hashtag) #tanyanajib dan akan "mengambil kira" semua soalan yang diajukan.
Selain Twitter, Najib juga membukaruang sama di laman sosialFacebook beliau.
Berikutan itu, Najib menerima soalan bertalu-talu daripada para pengguna laman sosial berkenaan sehingga beliau melanjutkan masa untuk menerima soalan yang diajukan.
"Memandangkan respon yang menggalakkan, saya memanjangkan masa #tanyanajib hingga ke 6ptg, supaya anda semua boleh mengajukan soalan," kata Najib kepada lebih 57,000 pengikutnya di laman tersebut.
Langkahnya itu juga membol…

Kecoh Facebook akan ditutup 15 Mac depan

Image
PALO ALTO, California - Khabar angin dalam kalangan pengguna Internet mengenai penutupan laman sosial popular Facebook kini tersebar luas terutamanya menerusi laman sosial Twitter, lapor sebuah akhbar semalam.Antara mesej yang disampaikan oleh pengguna Twitter adalah seperti: "Facebook bakal ditutup pada Mac 2011? Saya harap tidak.""Khabar angin adalah Facebook akan ditutup. Tolong jangan beralih kepada Twitter dan jangan rosakkan pengalaman jaringan sosial saya," kata @jjelksboss melalui Twitternya.Terdapat juga kumpulan yang dibentuk di laman Facebook yang meminta agar laman sosial itu tidak ditutup dengan mesej: "Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011. Adakah terdapat cara lain untuk menghalangnya?"Pada bulan lepas Yahoo telah mengumumkan bahawa Yahoo Video akan ditutup pada tarikh sama tetapi ia tidak bermaksud semua jaringan di Internet akan turut terhenti.Dalam perkembangan sama akhbar Weekly World News melaporkan bahawa pengasas laman sosial itu, M…

Faizal Yusoff meninggal dunia

Image
Al-fatihah buat allahyarham Faizal Yusoff(bekas suami Siti Nordiana)telah kembali ke Rahmatullah akibat serangan sakit jantung di hospital Pusrawi jam 2.30 petang(1.1.2011) tadi .. dan takziah buat ahli keluarga arwah..