Posts

Showing posts from January, 2013

Tutorial SAM Broadcaster

Image
Selamat Datang ke Tutorial SAM Broadcaster
Klik pada gambar untuk kanta pembesar
1) Lihat dalam gambarajah dibawah...Ini adalah front page SAM anda dimana tempat anda untuk mengawal Console/Module SAM.Anda Boleh Lihat Menu2 didalam console ini..Menu ayam penyet tak ada yer!!

2) Untuk Setup SAM Broadcaster tidaklah susah seperti susahnya nak bersunat pada zaman jepun.Ketama kali lihat gambar dibawah Klik pada Config kemudian follow tatacara dalam kotak merah tu...

3)Dah setel kat config tu.... Lihat gambar dibawah ini dgn teliti..iaitu SETUP Encoders kalau tak setup encoders korang tak boleh nak live dj....lihat dan klik kat desktop B .tgk pada module Encoders dibawah...1st klik Menu dan pilih New ataupun terus Klik tanda + kat sebelah menu tu .....Next...

4)Ok..dah klik new atau + tu...maka akan keluarlah kotak seperti dibawah ini.Anda dikehendaki memilih samada nak menggunakan MP3 (Lame_encoder) atau mp3PRO. sebagai contoh klik kat mp3PRO kemudian klik OK 

5) Apabila dah klik OK...alkisahn…