KEDAH TUA GUDANG BESI DUNIA & TEMPAYAN GERGASI LAOS



KEDAH TUA GUDANG BESI DUNIA & TEMPAYAN GERGASI LAOS

Amat menarik apabila pakar arkeologi serantau dari Universiti Sains Malaysia, Prof Mokhtar Saidin telah mengemukakan penemuan nama 'Kadah' dalam rekod India purba membawa makna 'gudang besi'.

Hangouts Ganti Gtalk


HANGOUTS, platform penghantar mesej yang diperkenalkan Google bakal menggantikan Gtalk yang akan ditamatkan operasinya tidak lama lagi.

Guna ‘Seluruh’ dan ‘Seloroh’ Dengan Betul



Ya, kedua-dua patah kata tersebut pun hampir sama bentuk dan sebutannya.

Namun  maknanya  tidak sama. Kata seloroh bererti "senda  gurau, lelucon, atau  kelakar".  Jadi,  berseloroh bererti "bergurau" atau "berolok-olok".

BELAJAR BUAT BITCOIN

Disebabkan ramai nak belajar buat bitcoin secara faucet, aku ajar korang kat sini je la. Sebab banyak sangat group,  tak sempat aku nak...