Posts

Showing posts from 2015

KHASIAT KAKI AYAM

Image
Kaki ayam merupakan bahagian paling tak popular di kalangan kita. Kalau dibuat bancian tentu ramai yang menyatakan bahawa mereka tidak menyukainya.

SOPAK GARAM

Image
SOPAK GARAM..sejenis penyakit yang sering menyerang kita..dalam waktu yang singkat. Timbul tompok kemerahan di atas kulit dan rasa gatal menyucuk nyucuk. Semakin di garu semakin besar tompokan kemerah merahan.

Pelan Istana Melaka

Image
Gambaran Istana Melaka dari ruang atas. Kalau ikut Sulalatus Salatin, panjang istana ini adalah 100 meter, belum kira luasnya lagi. Tingginya pula 7 tingkat.

SIAPAKAH SEBENAR PANJI HITAM DARI TIMUR YANG DIMAKSUDKAN?

Image
Telah menceritakan kepada kami Abdullah bin Ishaq Al Washithi An Naqid; telah menceritakan kepada kami Yahya bin Ishaq dari Yazid bin Hayyan; aku mendengar Abu Mijlaz menceritakan dari Ibnu Abbas, ia berkata; \"Sesungguhnya panji Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam berwarna hitam dan benderanya berwarna putih.\"- sunan Ibn Majah 2808

Nafsu Seks Wanita Mengikut Bentuk Faraj Ikut Kepercayaan Orang Melayu

Image
Nafsu Seks Wanita Mengikut Bentuk Faraj Ikut Kepercayaan Orang Melayu | Adapun bentuk-bentuk dan saiz faraj atau vagina setiap wanita adalah berbeza antara seorang dengan seseorang yang lain. setiapnya pula memberi lain kenikmatan kepada lelaki dalam hubungan seks.

MISTERI TAMADUN CHAMPA YANG HILANG

Image
Ratusan tahun sebelum Bangsa Melayu menangisi kehilangan pulau Singapura, kita telah lama kehilangan satu wilayah yang cukup luas, iaitu hampir meliputi keseluruhan pantai timur Indochina. 

FREE INCOME

Image
Salam sejahtera..d sini sy nk share pd sape2 yg nk tmbh side income..Nak tak kalau kite cube n usahakn utk dapatkn income RM900 sehari..??

 FREE REGISTER... Tiada apa2 bayaran pun dikenakan..
( Kalau rasa program ni menipu, anda tidak rugi apa2 pun sb tak kluar modal langsung pun kan..??) TAK perlu jumpa orang, TAK perlu jual barang..

Anda open link dibawah yg saya bg tu dan REGISTER je anda terus dapat USD25 X 4.2= RM105... lepas tu anda dapat link sendiri dan copy ayat saya ni... postkan pada kawan2 fb ke, twitter, wassap sebagainya.

Setiap yg buka link anda, anda akan terima USD10 X 4.2=RM42. MUDAH sungguh kan..?? Anda boleh pilih samada duit masuk ke Acc bank atau CEK dipos ke alamat rumah anda..

 Ramai yg dah Register sebab apa..??? Sebab FREE dan dapat income.

Klik link ini kalau nak cuba2 buat duit dgn tanpa kos (FREE) tak salah mencuba tp kalu xcuba kita yg rugi klik kat bwh ni..ntahhh lerrr teman baru je cuba ni, alhamdulillah mmg dah dpt pun usd25.....cer cuba.....cer cuba.…

Vape : Halal Atau Haram

Image
http://www.mysuarafm.com

AGENDA TERSEMBUNYI DISEBALIK DEMONSTRASI HARAM BERSIH

Image
Assalamualaikum wbt buat semua saudara Islam yg dihormati lagi dikasihi. Saya bukan ahli kpd mana-mana parti tetapi saya adalah seorg pensyarah di sebuah Institusi Pengajian Tinggi Awam yg telah membuat kajian dlm bidang sosial dan politik. Kajian saya telah bermula sejak thn 1998 sehingga hari ini. Daripada demonstrasi Reformasi, HINDRAF sehingga BERSIH. 

SIAPAKAH JACK THE RIPPER?

Image
Assalamualaikum semua, hari ni saya nak ceritakan pasal konspirasi seorang pembunuh. Pembunuh? Bukan ke admin sepatut 

AMERIKA TIDAK PERNAH MENDARAT DI BULAN?

Image
Kerajaan Rusia akhirnya meragui bahawa Amerika Syarikat (AS) merupakan negara pertama mendarat di atas bulan dan mendesak agar siasatan dapat dijalankan bagi mengetahui apakah yang berlaku. 

Jadual Waktu Sistem Badan Manusia

Image
Jadual Waktu Sistem Badan Manusia 

Setiap perkara di dunia ini ada turutan atau jadual yang disusun supaya semuanya dapat berjalan dengan lancar dan teratur. 
Misalnya murid sekolah ada jadual pembelajaran, perjalanan keretapi ada jadual tiba dan bertolak dan macam macam lagi. 

Anggota badan manusia juga tidak ketinggalan mempunyai jadual yang tersendiri. 

BANGSA MELAYU BANGSA YANG BIJAK

Image
Jom sama-sama ambil iktibar


CLICK>>YOUTUBE <<<

KOTA MELAYU YANG HILANG DI BUMI PAHANG

Image
“The recent discovery in the Malayan state of Pahang, the homes of apes and ivory and peafowl, of immense goldmine of very ancient date and of a workmanship that has no counterpart in southeastern Asia, supplies an ample reason for the designation of Golden so long applied to the Chersonese. Here hidden away under the shade of the primeval forest, are excavations, which must have yielded in their time, tons of their precious metal……”~Further India~.

SENJATA MELAYU YANG DIGELAPKAN DALAM SEJARAH [P3]

Image
ISTINGGAR

Istinggar (Bahasa Inggeris:musket) pada awalnya ialah sejenis senjata api jenis berat dengan penggunaan fius atau wheel lock. Kemudian ia menjadi sejenis senapang yang menggunakan teknologi flintlock (kancing batu api). 

Cari Income Dengan Simkad

Image
Jom menjana pendapatan melalui HP anda dengan BestMobile Jadikan SIMKAD anda sumber pendapatan

SENJATA MELAYU YANG DIGELAPKAN DALAM SEJARAH [P2]

Image
Mari kita lihat antara senjata-senjata ‘terahsia’ Melayu ini:


Orang-orang Melayu memanggilnya sebagai Terakol atau Tarkul. 

SENJATA MELAYU YANG DIGELAPKAN DALAM SEJARAH [P1]

Image
Beribu-ribu tahun dahulu, di Lembah Bujang, terdapat satu peradaban yang makmur. Kota-kota yang besar dan istana-istana yang mengagumkan. Di satu kawasan, terdapat kilang-kilang membuat peralatan logam;kilang melebur besi.

BUKTI DAJJAL ADALAH MANUSIA (PART 3)

Image
Pendapat yang mengatakan Dajjal adalah bangsa dan sebuah konsep semakin kabur malah langsung tidak dapat diperbuat rangkaian antara satu hadith dengan ayat-ayat Al-Quran.

SEJARAH KEMASUKAN KRISTIAN DI KEPULAUAN MELAYU (PT 1)

Image
Agama Kristian berasal dari Palestine, di Timur Tengah. Agama Kristian mula tersebar luas di tiga buah benua iaitu Afrika, Eropah dan Asia. 

ADRUJA WIJAYAMALA SINGA - PUTERI WIRAWATI MELAYU YANG DILUPAKAN FULL PART

Image
Assalamualaikum salam sejahtera sahabat-sahabat blogger,Kali ini hamba himpunkan keseluruhan bahagian mengenai PUTERI WIRAWATI MELAYU YANG DILUPAKAN, bagi memudahkan para pembaca membaca keseluruhan bahagian@part yang telah hamba kongsi kan sebelum ini.

BENDERA LAMA NEGERI KELANTAN

Image
Bendera Lama Negeri Kelantan Sebelum Ditukar Kepada Bendera Sekarang. 


BUKTI DAJJAL ADALAH MANUSIA (PART 2)

Image
Sebelum ini saya telah membentangkan hujah pada bahagian 1 tentang mengapa tanggapan (Hipotesis) bahawa Dajjal sebagai suatu ‘konsep’ tidak boleh diterima. Kali ini saya akan membentangkan hujah ke-2 berkenaan Mengapa kita perlu percaya bahawa Dajjal itu manusia.

SAM BROADCASTER 4.9.1 INSTALLER

Image
Assalamualaikum ,Salam sejahtera sahabat-sahabat alam maya...

Hamba kembali lagi...kali takmo buat tutorial sebabnya tutorial yang sama macam yang lepas-lepas..Sekiranya nak tutorial setting untuk SAM BROADCASTER anda... sila Klik [SINI]

Kemungkinan sahabat-sahabat diluar sana sedang mencari SAM4 untuk onair di Online Radio...Hamba berkongsi softwere@Installer SAM version SAM 4.9.1 untuk download anda boleh klik [SINI]

Sebelum Install pastikan anda telah OFF kan antivirus terdahulu ya...kalau tak nanti antivirus tu detect 'CRACK' sebagai virus.. baca dulu dalam note yang disediakan bersama dalam download SAM..cara2 nak install..

SELAMAT BERDJ!!.. adioss!

SEJARAH KERAJAAN BRUNEI TUA

Image
Bila disebut Kerajaan Kesultanan Brunei Darussalam sudah semesti ramai yang mengetahuinya lebih-lebih lagi Negara Brunei Darussalam sekarang adalah negara yang kaya raya baik dari segi ekonominya serta sejarah kewujudannya yang unik sehingga mampu bertahan sehingga ke hari ini.

ADRUJA WIJAYAMALA SINGA - PUTERI WIRAWATI MELAYU YANG DILUPAKAN - Bhgn 11(Akhir)

Image
MANGKATNYA RAJA PEREMPUAN KISARAN PAYUNG 
Selepas 10 tahun memerintah, Adruja Wijayamala Singa mangkat pada tahun 1345. Meskipun makam raja perempuan tersebut tidak pernah ditemui hingga ke hari ini, namun baginda dipercayai telah dimakamkan di sekitar Jajahan Kuala Krai di Kelantan. 


BUKTI DAJJAL ADALAH MANUSIA (PART 1)

Image
Perkataan Dajjal sudah termaktub dalam minda setiap muslim bahawa ia berkaitan dengan kejahatan dan manusia akhir zaman. Bahkan bila seseorang itu marah, lantas ia bisa menyebut terus perkataan “Dajjal”itu. Dan kejahatan Dajjal ini tidak disukai juga oleh orang yang engkar arahan Allah.

RAJA-RAJA BERDAULAT DI ASIA TENGGARA

Image
Di Asia Tenggara,hanya terdapat tiga bangsa yang masih mempunyai institusi raja yang berdaulat,dan diiktiraf dalam perlembagaan negara dan sekaligus oleh dunia.

AIR KEHIDUPAN NABI KHIDIR DAN JACK SPARROW

Image
Filem ke-4 dari Jerry Bruckheimer ini menampilkan satu kelainan dalam corak misi jalan cerita. Skrip asal filem ini berasal dari novel bertanjuk On Stranger Tides tulisan Tim Powers. Kemudian olahan novel ke bentuk skrip dilakukan oleh Ted Elliott dan Terry Rossio. Filem yang menelan belanja USD250 juta dollar ini mencapai anugerah Box Office yang mencatat keuntungan sebanyak $1 billion bagi kutipan seluruh dunia.

GST: JADILAH MATA DAN TELINGA KEPADA PIHAK BERKUASA

Image
Cukai Gst 6% akan dilaksanakan pada:-) 1 April 2015 (Rabu) menggantikan Cukai SST kini antara 5% hingga 20% #kenaikan.

Antara barang yang dijangka alami kenaikan harga adalah barangan seperti Handphone kerana kerajaan telah mansuhkan cukainya sebelum ini.

Kubur tersergam di tengah jalan

Image
BAYANGKAN ketika sedang memandu seorang diri pada waktu malam yang sunyi, di luar pula hujan renyai, tiba-tiba terserempak pula kubur di tengah-tengah jalan.

Anda boleh pucat lesi atau sekurang-kurangnya jantung berdegup kencang.

SIAPA WONG FEI HUNG??

Image
Tahukah anda Wong Fei Hung ialah Ulama' Hebat

Wong Fei Hung (Faisal Hussein Wong) ternyata muslim dan ia adalah ulama yang jaguh kungfu dan juga seorang tabib.Selama ini kita hanya mengenal Wong Fei Hung sebagai jaguh Kung fu dalam filem Once Upon A Time in China. Dalam filem itu, watak Wong Fei Hung dimainkan oleh pelakon terkenal Hong Kong, Jet Li.

CARA DAJJAL MENCARI IMAM MAHDI

Image
Artikel kali ini akan menghujahkan gabungan maklumat-maklumat berikut :

- Teori kaedah pilihan Dajjal
- Pencarian Imam Mahdi
- Sistem pengecaman wajah berkomputer
- Programming Language, Operating System dan Windows
- Peranan manusia dan jin

JANGAN BUTA SEJARAH!!

Image
Penyakit Buta Sejarah

Apakah kepentingan sejarah?Saya ingin bertanya kepada tuan-tuan dan puan-puan semua.Apakah kepentingan sejarah kepada manusia khasnya kepada bangsa?Adakah sejarah hanya sebagai cerita-ceriti sahaja untuk didengar?Dibaca?Atau hanya sebagai subjek untuk lulus SPM?

KAMAL ATATURK JADIKAN MASJID SEBAGAI GUDANG DAN MUZIUM

Image
3 Mac 1924, Mustafa Kamal memanggil semua anggota Majlis Nasional Turki dalam sebuah mesyuarat. Pada malam sebelumnya, Mustafa Kemal berusaha menyumbat suara penentangnya dengan ancaman hukuman mati. 

ADRUJA WIJAYAMALA SINGA - PUTERI WIRAWATI MELAYU YANG DILUPAKAN - Bhgn 10

Image
PELARIAN PERANG

Kejatuhan kerajaan Grahi dan ibu kotanya, Kota Grahi telah memaksa Raja Sang Tawal berundur ke arah selatan. Pengunduran secara besar-besaran itu turut disertai oleh seluruh kerabat diraja Grahi, para menteri, panglima perang, rakyat jelata dan juga pasukan khas Seri Wijayamala.

Infografik Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz

Image

KEDAH TUA GUDANG BESI DUNIA & TEMPAYAN GERGASI LAOS

Image
KEDAH TUA GUDANG BESI DUNIA & TEMPAYAN GERGASI LAOS

Amat menarik apabila pakar arkeologi serantau dari Universiti Sains Malaysia, Prof Mokhtar Saidin telah mengemukakan penemuan nama 'Kadah' dalam rekod India purba membawa makna 'gudang besi'.

Hangouts Ganti Gtalk

Image
HANGOUTS, platform penghantar mesej yang diperkenalkan Google bakal menggantikan Gtalk yang akan ditamatkan operasinya tidak lama lagi.

Guna ‘Seluruh’ dan ‘Seloroh’ Dengan Betul

Image
Ya, kedua-dua patah kata tersebut pun hampir sama bentuk dan sebutannya.
Namun  maknanya  tidak sama. Kata seloroh bererti "senda  gurau, lelucon, atau  kelakar".  Jadi,  berseloroh bererti "bergurau" atau "berolok-olok".

MAKHLUK DAN RASAKSA MITOS

Image
Terdapat banyak cerita yang mengenai makhluk mitos, rasaksa legenda dan makhluk ghaib.Walaupun tidak jelas asal usulnya, makhluk mitos itu dikatakan mempunyai tempat dalam cerita rakyat dan dalam banyak keadaan,menjadi sebahagian daripada budaya dan kisah popular dalam kalangan penduduk setempat.

Peliknya,ada orang yang percaya makhluk ini wujud walaupun kekurangan bukti jelas.

Berikut adalah makhluk mitos legenda dan epik yang tidak pernah wujud,tetapi orang masih percaya kewujudannya.

ADRUJA WIJAYAMALA SINGA - PUTERI WIRAWATI MELAYU YANG DILUPAKAN - Bhgn 9

Image
KATA-KATA KERAMAT ADRUJA

Adruja mengarahkan semua wirawati supaya mencantas belalai gajah-gajah milik tentera Siam Sukhothai. Pada mulanya, mereka tidak sampai hati hendak membunuh haiwan-haiwan tersebut. Setelah melihat Adruja sendiri mencantas belalai gajah hitam milik Rama Khamhaeng, akhirnya mereka turut berbuat demikian.

Pengertian dan Sejarah Perkembangan Foto Selfie

Image
Pengertian dan Sejarah Perkembangan Foto Selfie

Pengertian Selfie

Selfie adalah sebuah jenis self-portrait foto, dimana biasanya diambil dengan kamera digital genggam atau kamera ponsel. Selfies juga sering dikaitkan dengan jejaring sosial, seperti
Instagram. Orang-orang biasanya melakukan foto Selfie dengan cara menggunakan kamera yang dipegang dengan lengan panjang atau di hadapan cermin. Foto selfie biasanya juga
menggukan ekpresi yang berlebihan di hadapan camera.

MICHAEL JACKSON DIBUNUH UNTUK SEKAT ISLAM BERKEMBANG??

Image
MICHAEL JACKSON DIBUNUH UNTUK SEKAT ISLAM BERKEMBANG??

Michael Jackson (MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang.. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi.


JARUM ISRAEL DARI SINGAPURA

Image
Republik ini walaupun kecil tetapi taringnya lebih besar dari Harimau Malaya. Maka tidak hairanlah jika ada orang mengatakan jika Malaysia berperang dengan Singapura maka Malaysia akan kalah.


MARI MENGENAL AWAN

Image
Pada pandangan mata kasar,ia kelihatan cantik dan tidak berbahaya. Tiada siapa menyangka awan yang terhasil daripada gumpalan wap air yang terapung di atmosfera sebenarnya adalah penyumbang utama penghasilan kilat dan ribut yang mengakibatkan pelbagai tragedi di udara dan darat.

MH370,MH17 & QZ8501

Image
MH370,MH17 & QZ8501- ANTARA TEORI KONSPIRASI,MEDIA SOSIAL
Selama 51 jam kehilangan pesawat QZ8501 AirAsia Indonesia dari radar sebelum bangkai dan mayat penumpang serta kru ditemui,teori yang menimpa pesawat MH370 seakan-akan mempunyai persamaan.Laman sosial dipenuhi dengan pelbagai teori - ada yang munasabah untuk difikirkan,malah ada juga yang melampau dengan dengan teori konspirasi keterlaluan.

SALAM MAULIDUR RASUL 12 RABIULAWAL 1436H(3 JAN 2015)

Image
20 FAKTA RINGKAS MENGENAI NABI MUHAMMAD ﷺ YANG PERLU KITA KETAHUI:

1) Rasulullah ﷺ dilahirkan di Kota Makkah pada hari isnin,diangkat menjadi Nabi pada hari isnin,berhijrah dari Makkah ke Madinah pada hari isnin,mengangkat Hajarul Aswad pada hari isnin dan wafat pada hari isnin(Besarnya makna hari isnin buat kita semua)

APLIKASI FIZIK DALAM LAGU ROCK “WE WILL ROCK YOU”

Image
Pasti kita semua mengenali atau pernah mendengar lagu We will rock you’ bukan?

Lagu dari kumpulan Queen ini pasti akan kedengaran setiap kali berlangsungnya temasya sukan suatu ketika dahulu. Lagu ini juga merupakan pasangan kepada lagu ‘We are the champion’ hasil ciptaan Freddie Mercury dan sering dimainkan secara berpasangan oleh stesyen radio.

Tahun Baru 2015

Maaf belum ada "ENTRY" baru..... Tungguuuuuuuuuuu...
hehehee........