Posts

Showing posts from 2013

Sistem Affiliate Mudah

Salam..

Nak kongsi dengan kengkawan iaitu mengenai SISTEM AFFILIATE yang tidak memerlukan modal,cara mudah dan senang untuk mencari 'INCOME' walaupun nilainya kecil kalau dikumpul ?? .. sikit-sikit lama-lama jadi bukit'..

Anda boleh daftar dengan tidak perlu mengeluarkan modal..hanya daftar dan kemudian anda akan mendapat LINK/URL Affiliate anda..Anda hanya perlu promot link tersebut dimana sahaja anda suka.. Nilainya satu klik RM0.15. Tak rugi pun sebenarnya... Untuk mendaftar anda boleh klik Link ini DAFTAR KLIK LINK INI atau klik pada banner yang disediakan dalam blog ini .

Selamat mencuba.

Duet DJ menggunakan SAM Broadcaster & Win 7 &SKYPE

Image
Tip untuk Onair/Dj Secara Duet 
Bagi dj yang ingin onair secara duet paling senang.iaitu bagi komputer/pc yang menggunakan Windows7.
Berbeza yang menggunakan Windows XP,dimana pengguna windows XP perlu Install Software 'VAC" untuk membuat sistem duet DJ.

Bagi yang menggunakan Windows7 sebagai HOS,tidak perlu install Software VAC,dimana anda boleh lihat di ruangan ENCODER di SAMBROADCASTER seperti dalam gambarajah di atas.
1 Button 'DSP'
2 Button (RED COLOR)

1- Button DSP
Button DSP,sekiranya anda KLIK ,Fungsi DSP ialah hanya AUDIO dalam SAM sahaja akan dikeluarkan (OUTPUT AUDIO)

2 - Button (Red Color) bersebelahan DSP.
Fungsi button Merah ini sekiranya di KLIK ia akan keluarkan segala AUDIO didalam PC/KOmputer anda menjadi OUTPUT SOUND & AUDIO.


Oleh itu untuk membuat Duet DJ anda perlu klik di button Merah itu sahaja sepanjang perbualan anda dan rakan DJ anda menggunakan SKYPE.

Di Skype pun tak perlu setting apa-apa.

Selamat beramal.

"KING OF THE ROAD" - Mula Nya Di Sini, Akhir Nya Sini Juga.

Image
Dulu dulu kumpulan Freedom dan Seha ada menyanyi lagu dengan kandungan lirik berbunyi "mulanya di sini ku kenal diri mu"dan kemudian lirik seterus nya "akhirnya di sini ku kenal ku kenal hati mu". Spot on lirik nya.
Mahathir begitu juga, mula mengenali watak ini melalui peristiwa di jalanan, bagaimana seorang aktivis pelajar ini mula mekar sebagai politikus.Bermula nya career politik nya di jalan raya dengan cara yang paling sensasi.Namun akhir nya apabila Mahathir mula mengenali hati nya, hancur luluh hati Mahathir berakhir dengan penuh tragis.The man is not what he seems to be.
Jika Mahathir sebagai orang yang mula mengenali watak ini seawal tahun 1974 dengan peristiwa yang di bawa nya di jalan raya lalu kemudian nya terasa di tipu, apatah lagi jutaan umat melayu yang lain hatta , umat Malaysia.

Membawa politik ke jalan raya ada lah sebati dengan watak ini.Boleh di kata kan politik nya lahir di jalan raya.Atas sebab tabiat nya bermula di situ,maka tabiat serupa tida…

BAHAYA MENUNGGU DI DEPAN PINTU

MELAYU: BAHAYA MENUNGGU DI DEPAN PINTU
Oleh : Khalid Salleh(FB)


Bahaya menunggu di depan pintu, sehingga bila Melayu akan terus berseteru? Keputusan yang menyaksikan Melayu (Abdul Ghani Othman, Menteri Besar Johor) 'hilang di dunia' di tangan DAP di Gelang Patah pada PRU 13, adalah tanda atau isyarat terkini bahawa Cina sedang melakukan gerakannya untuk mengambilalih kuasa politik dan sekali gus kuasa pemerintahan negara ini dari orang Melayu yang menjadi teras kepimpinan dalam pemerintahan selama ini. Perpecahan Melayu yang dipupuk sentimen ketidakpuasan selain dendam kebencian dan sebagainya terhadap satu sama lain, adalah modal keemasan parti Cina (DAP = PAP) yang diasaskan oleh Lee Kwan Yew (bekas Perdana Menteri Singapura).

Apabila PAP tidak diluluskan pendaftarannya di Malaysia ia tidak habis setakat di situ. Lee Kwan Yew tidak mahu mengalah. Melalui Lim Kit Siang sebagai orang kepercayaannya, Lee Kwan Yew berusaha keras untuk melebarkan pengaruh dan ideologi politiknya di …

Kenapa Aku Pilih UMNO

Assalamualaikum, rakan-rakan dan sahabat-sahabat sekalian...

KENAPA AKU PILIH UMNO.

1 - Aku memang tidak suka pada UMNO..tetapi bukan kepada parti UMNO itu sendiri..aku tidak suka orang-orang,sebilangan pemimpin-pemimpin UMNO yang tidak jujur,berlagak,kroni,rasuah,gila kuasa..tapi bukan semua segelintir sahaja.

2 - Ak nak pilih Parti Keadilan Rakyat(PKR) - Tengok kepada parti ini yang banyak membuat huru hara,Pemimpinnya yang suka menghasut rakyat untuk ber"DEMO,dari DEMO tidak mustahil akan berlaku rusuhan..ini pernah terjadi di negara-negara luar.Tak kurang dari itu Pemimpinnya yang meminta dari kuasa Asing untuk campur tangan dalam PRU,membuat cerita dalaman negara kepada orang luar(kuasa asing),Apa akan jadi sekiranya kuasa asing masuk campur dalam urusan pentadbiran kerajaan.YA,  Anwar akan jadi PM dengan cara ber'DEMO dan rusuh.,kemudian kuasa masuk campur..tak mustahil Malaysia akan jadi seperti Mesir,Syiria,Iraq dan byk lagi akibat kuasa asing mencapuri urusan negara.…

Tutorial SAM Broadcaster

Image
Selamat Datang ke Tutorial SAM Broadcaster
Klik pada gambar untuk kanta pembesar
1) Lihat dalam gambarajah dibawah...Ini adalah front page SAM anda dimana tempat anda untuk mengawal Console/Module SAM.Anda Boleh Lihat Menu2 didalam console ini..Menu ayam penyet tak ada yer!!

2) Untuk Setup SAM Broadcaster tidaklah susah seperti susahnya nak bersunat pada zaman jepun.Ketama kali lihat gambar dibawah Klik pada Config kemudian follow tatacara dalam kotak merah tu...

3)Dah setel kat config tu.... Lihat gambar dibawah ini dgn teliti..iaitu SETUP Encoders kalau tak setup encoders korang tak boleh nak live dj....lihat dan klik kat desktop B .tgk pada module Encoders dibawah...1st klik Menu dan pilih New ataupun terus Klik tanda + kat sebelah menu tu .....Next...

4)Ok..dah klik new atau + tu...maka akan keluarlah kotak seperti dibawah ini.Anda dikehendaki memilih samada nak menggunakan MP3 (Lame_encoder) atau mp3PRO. sebagai contoh klik kat mp3PRO kemudian klik OK 

5) Apabila dah klik OK...alkisahn…