Posts

Showing posts from 2010

Malaysia juara Piala AFF Suzuki

Image
Tahniah buat squad bolasepak negara iaitu squad HarimauMalaysia kerana telah menjuarai Piala AFF Suzuki dengan mengalahkan pasukan Indonesia dengan 4 : 2 .. iaitu kemenangan Perlawanan akhir pusingan pertama dengan malaysia menang 3 : 0 , dan perlawanan akhir pusingan kedua yang berlangsung di stadium bung karno Indonesia,dgn indonesia mengalahkan malaysi 1 :2 ..tapi juara tetapa milik malaysia .. SYABAS buat pasukan negara..
Hidup Bola ..

Traffic GomoFM dot Net

Image
Klik kat foto untuk view lebih jelas
>>>>Klik ke Laman webforum gomofm<<<<

Webforum GomoFM telah muncul

Image
Salam all... hari ini satu lagi laman website gomofm telah muncul,web khusus untuk berforum apa sahaja topik..Oleh kerana web ini berformat portal, so kepada yang ingin berforum anda dikehendaki mendaftar ahli.Laman web ini ialah www.gomofm.net

Senang sahaja..cam biasa nickname anda,password dan email yang sah. Oleh kerana web ini baru dilancarkan biasalah terdapat kekurangan dan kelemahan, tapi jangan khuatir kerana akan di update dari masa kesemasa.. web ini juga mengguna kan php script dan xoops php module.
>>Klik untuk ke Laman<<
selamat berforum

GomoFM di Arena antarabangsa

Image
Salam all ... lagi sekali GomoFM tersenarai di laman web antarabangsa ...Tahniah warga Gomofmtingkatkan usaha anda ... dan sekarang ni gomofm telah mempunyai laman dan chatroom sendiri.. http://www.gomofm.org


>>>Klik sini untuk ke laman <<<

Rahsia Punggung

Punggung dan paha merupakan pusat segala pergerakan badan. Ia menentukan
cara kita bergerak memajukan diri kita dalam kehidupan.Terdapat 5 bentuk
punggung dan paha iaitu seimbang,bulat,rata,besar dan tinggi. Yang mana
satu anda??

1. Seimbang

Paha dan punggungnya seimbang.Tidak terlalu besar.Tidak terlalu kecil. Tidak terlalu bulat. Tidak terlalu rata.. Pemiliknya dikatakan seorang yang tenang dan pemurah. Bakal ibu dan bapa yang baik. Seorang ibu yang sangat penyayang. Seorang bapa yang jelas pemikiran ke mana hala tuju keluarganya dan sangat berjaya dalam kerjayanya. Perjalanan hidup teratur tanpa banyak masalah dan stabil.

2. Bulat

Individu yang mempunyai punggung yang bulat adalah seseorang yang berjiwa kental, idealistik, periang, sentiasa bersemangat, pandai mengawal perbelanjaan, suka bersosial dan boleh bergaul dengan sesiapa sahaja. Kuat mengharungi segala cabaran hidup sama ada cabaran yang baik atau yang buruk.

3. Tinggi

Punggung tinggi ke atas. Orang ini dikatakan mempunyai daya sek…

Makna di Sebalik Bunyi Hon Kereta

Image
Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!Hon Kereta juga mempunyai maksud tersendiri. Oleh itu, jangan suka-suka bermain dnegan hon kereta anda kerana ia akan menimbulkan salah faham.
Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon? Sebenarnya setiap hon itu cuba menyampaikan mesej kepada anda. Berikut adalah makna disebalik bunyi hon kereta:1 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “HAI”2 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan2 x HON PANJANG – pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

SBDJ Siri 11 - Menunggang Harimau di Tengah Malam

Image
Datuk terus membaca sesuatu. Datuk mengambil seketul batu dari perut perahu. Batu itu dibalingkan pada lembaga yang terpacak dalam sungai. Bila batu itu terkena badan lelaki yang besar dan gagah. Dia segera menjerit dengan sekuat hatinya. Kemudian dia menghilangkan diri. Air sungai yang melempah terus surut. Suasana yang cerah bertukar menjadi gelap. Saya merenung ke langit. Bintang bertaburan. Mr.Brown tidak berkata walau sepatah pun. Dia terjelepuk dalam perut sampan."Dia sudah pergi," kata datuk dan terus mengalah sampan ke hilir. Lebih kurang pukul sepuluh malam kami sampai ke Jambatan Pengkalan Bharu. Dari situ datuk menumpang lori ikan menuju ke Pekan Pantai Remis. Datuk membuat laporan ke balai polis. Sarjan Ramli menyuruh seorang pemandu kereta polis membawa datuk ke Jambatan Pengkalan Bharu kembali.Dengan kereta polis kami menghantar Mr.Brown ke bunglownya. Kerana jam sudah pukul dua belas. Mr.Brown menyuruh saya dan datuk tidur di bunglownya. Kira-kira pukul dua pa…

Misteri Siti Ropeah

Image
Salam dihulur kepada semua pembaca2 blog...Kali ini aku ingin bongkarkan misteri seorang perempuan yang bernama Siti Ropeah.. Bagi pendengar2 atau penggemar2 radio internet..mungkin nama Siti Ropeah tidak asing lagi dalam dunia penyiaran internet tanahair.
Untuk pengetahuan anda semua..Siti Ropeah telah muncul dalam list lagu2 internet radio dalam tahun 2008,Siti Ropeah ini telah dijumpai oleh salah seorang pendengar setia radio internet pada masa itu dikenali dgn radio FungkurFM...Ketika itu tidak ada siapa pun yang tahu menahu pasal Siti Ropeah ini..Tapi lama kelamaan Siti Ropeah semakin diminati ramai.Kemungkinan besar Siti Ropeah ini berasal dari Banjarmasin,kalimantan.Indonesia

Semenjak dari itu lah..nama Siti Ropeah ini menjadi siulan pendengar2 radio internet..itu lah serba sedikit mengenai dgn Siti Ropeah...yg lahir dari aku nya Playlist/senarai lagu yg aku sendiri pun tak mengetahui nya...
itulah dia Siti Ropeah... talihat pusat aku tapikat ...

Hati Sebesar Cawan Dan Hati Sebesar Kolam

"Aduhai, kenapakah hidup aku selalu dirundung malang begini..?" lelaki muda itu berkeluh-kesah. Selama hidupnya, dia tak pernah merasakan ketenangan yang sebenar. Hatinya tidak pernah sepi daripada merasakan kerisauan.Fikirnya, Tuhan tidak pernah sudi meminjamkan kedamaian hati padanya. Dia sangat cemburu apabila memandang sekeliling. Mereka bebas ketawa dan mudah tersenyum. Tapi dia? Dia hanya mampu tenggelam dalam dunia sepi dan resahnya sendiri.Hatinya tidak mampu mengisi segala masalah yang menghimpit jiwanya. Lalu, selepas lelah dan puas berfikir, suatu hari dia melangkah longlai menuju ke hujung kampung. Niat hatinya, ingin menemui seorang lelaki tua.Saban hari, wajah lelaki tua itu sentiasa kelihatan tenang. Damai sentiasa bertamu diwajahnya. Dia ingin sekali meminta rahsia. Lalu, dia terus berperi kepada lelaki tua tersebut.Masalah keluh kesah dan kerisauannya didengari lelaki tua itu sambil tersenyum. Lalu dia mengajak lelaki itu ke suatu tempat iaitu ke tepi sebuah…

Wow GomoFM....!!

Image
GomoFM masuk top rankin Malaysia radio live
Klik pada foto untuk view lebih jelas

Tahniah buat warga kerja dan crew2 GomoFM .. diatas kemajuan ini walaupun gomof masih baru..baru seusia 4 bulan... Tahniah buat semua terutama pendengar2 gomofm, kerana sudi memberi sokongan kepada GomoFM...
>>> http://delicast.com/radio/Malaysia/t:3

Macam Macam Hal...

Image
MATAHARI dah jadi MILIK PEREMPUAN DI SEPANYOL...ngaahhahaaa

MADRID - Seorang wanita dari Galicia, Sepanyol, Angeles Duran (gambar) menyatakan matahari secara rasminya sudah menjadi miliknya, lapor sebuah akhbar semalam. Menurut Duran yang berusia 49 tahun, dia mendaftarkan namanya sebagai pemilik matahari di sebuah pejabat notari awam tempatan.Pejabat notari awam bertanggungjawab mengesahkan sesuatu perjanjian yang dibuat.Dokumen yang dikeluarkan pejabat itu mengisytiharkan bahawa Duran merupakan pemilik matahari iaitu bintang yang terletak di pusat sistem suria dengan jarak dari Bumi kira-kira 149,600,000 kilometer.Menurut wanita itu kepada akhbar El Mundo, dia mengambil langkah mendaftarkan namanya sebagai pemilik matahari pada September lalu.Duran berkata, dia mendaftarkan namanya itu selepas membaca artikel bahawa seorang lelaki Amerika Syarikat telah mendaftarkan namanya sebagai pemilik bulan dan kebanyakan planet di dalam sistem suria.Dia menjelaskan…

Kayu peramal Cuaca

Image
Ini lah dia kayu peramal cuaca....percaya atau tidak...sila perhati dan baca dgn teliti..supaya tidak terpesong aqidah dari perkara2 khurafat...
Klik pada foto untuk view lebih jelas..

Sila lihat cara2 bagaimana kayu peramal cuaca itu berfungsi...

Anda percaya ?? ....

Mata Dajjal Di MidValley

Image
Seorang pengunjung blog ini menghantar emel kepada kami mengatakan bahawa pelan lokasi Midvalley, Petaling Jaya jika dilihat menggunakan Google Maps adalah berbentuk Mata Dajjal (All Seeing Eye). Pengunjung tersebut juga tidak menyatakan sumber asal maklumat ini.Di sini, kami lakarkan semula bentuk ‘mata’ tersebut berdasarkan imbasan carian Google MapsSeperti yang dimaklumkan sebelum ini, di Midvalley juga adalah tempat sebuah consultant Yahudi beroperasi iaitu APCO Worldwide yang suatu masa dahulu menjadi pertikaian di Parlimen atas sebab keputusan kerajaan Malaysia membayar RM70 juta menggunakan khidmat APCO.Di bawah ialah alamat APCO Worldwide yang menggunakan pejabat yang sama dengan Mind Team Sdn Bhd.Alamat : APCO Worldwide Sdn. Bhd.Level 21, Suite 21.01, The Garden South Tower, Midvalley CityPengarah Cawangan Malaysia : Paul StadlenMid Valley City dimiliki sepenuhnya oleh IGB Corporation. kredit to :http://mmczone.multiply.com/

Panduan Supaya DOA diterima Allah

1. Memahami dan mengerti akan maksud serta makna doa yang diminta. Kita boleh menggunakan apa-apa juga bahasa sewaktu berdoa asalkan kita memahami dan mengerti akan maksud yang diminta itu. Namun sebaik-baik bahasa yang harus digunakan adalah Bahasa Arab kerana ia adalah Bahasa Al-Quran yang diturunkan oleh Malaikat melalui wahyu yang datang terus dari Allah s.w.t. Selain itu semua doa-doa yang diajarkan oleh Rasulullah juga adalah dalam Bahasa Arab.

2. Berdoa dengan penuh keikhlasan hati serta merendahkan diri semata-mata hanya kerana Allah.

3. Berdoa dan meminta kepada Allah dengan sebenar-benar permintaan dan dilakukan dengan bersungguh-sungguh.

4. Tidak berdoa dan meminta kepada sesuatu perkara yang mustahil, sesuatu perkara yang buruk atau pada perkara-perkara yang boleh mendatangkan dosa.

5. Berdoa dengan penuh khusyuk dan keyakinan diri bahawa doa yang di pohonnya itu akan diperkenankan oleh Allah.

6. Berdoa, bertaqwa dan bertawakal kepada Allah iaitu dengan memelihara dan menjaga s…

Koleksi Promo GomoFM

Image
Untuk Dj2 gomoFM yang belom ada promo2 dari gomo FM.. boleh download dari sini... Koleksi promo yang tedapat dalam simpanan aku sahaja...lain2 kalo tak ade tu boleh mintak ngan dj2 lain.. sharing is caring...
>>>klik sini untuk download<<<<
Gomo Sampai Berbuih

[Kisah benar] Terkena Sumpahan ULAR

Erin (bukan nama sebenar) adalah seorang executive disebuah syarikat pembekal barangan automotif di Shah Alam.

Baru bekerja tak sampai setaun tapi popularitinya cukup hebat, cam super star kat kilangnyer tuh....bukan sebab dia cantik...bukan sebab body baeekkk...tapi sebab dia sorng yg cukup ceria...disenangi oleh sume orang... Erin nih kejenyer byk terbabit ngan aktiviti luar...jumpa org sana ...jumpa org sini (kononnyer ler)...so mmg jarang la ade kat opis....kalau tgk punch card byk kosong dari berisi...tapi org tak cakap apa...sbb dia kan byk keje luar....mmg 'nature' keje dia cam tuh..

Satu ari tengah sedap si Erin mentekedarah kat luar (time keje)...dia rasa gatal kat lengan....garu. ..pas tu gatal kat paha lak.. garu lagi...sudah nyer satu badan naik gatal

Mulanyer dia ingatkan elergik ngan makanan tapi sampai 3-4 hari gatalnyer tuh makin menjadi-jadi..beberapa bahagian badan kulitnyer dah menebal...semacam kurap dah rupenyer... si Erin mula menggelabah. ..dgn bantuan bebe…

[mp3]Khalifah - Ni Hao Ma

Image
>>>> Click Here For sedut <<<< >>>Khalifah - Ni Hao Ma <<<<

Lagu2 yang terdapat dalam album Khalifah - Ni Hao Ma
- Satu Hikayat Cinta - Wali Cinta - Cikgu Ayu - Ni Hao Ma

Tutorial Setting Konti Duet SAM broadcaster

Image
Ni aku nak sediakan tutorial untuk Virtual Audio Cable setting (VAC), System VAC ini adalah untuk Dj2 buat panggilan SKYPE or YM (confrence)..system ini adalah system untuk audio bersama dgn stream broadcaster dimana ramai dj2 internet radio menggunakan SAM Broadcaster..iaitu system untuk berdeejay...Dah tentu korang dah ada Software SAM Broadcaster....kalo tak ada macamane nak berdj kan...kan... Anda kena dapatkan software atau installer untuk VAC sekiranya anda nak buat deejay duet or confrence dj onair... So intaller tu korang boleh donlod dari sini ..>>>installer VAC<<< dah donlod tu korang kena lah install yer..takkan nak simpan kot...
Apabila dah install .... korang kena la setting yer...kalo tak setting lantak korang lah...hehehe...
Ok...pertama sekali korang kena pergiSTART >>> ALL PROGRAMS >>>VIRTUAL AUDIO CABLE >>CLICK Kat CONTROL PANEL ..
Dah klik dia akan keluar panel seperti dalam gambo dibawah ...So korang follow lah setting yang te…

Dj Rossa - Ketika Kau hilang dari Hati ini

Ketika kau hilang dari hati ini
ketika kau lenyapkan gelap dari kelabu jiwa menjadi penyemangat jiwa
seakan malaikat syurga cinta kau tanam dalam taman jiwa kau semai dgn kasih sayang kau siram dgn ketulusan hidup lebih bermakna tak terkira keindahan pesonamu merasuk jiwa palong hati yg terdalam
tapi kini aku tak bisa menikmati keindahan cinta hangatnya kasih sayang kau telah terambil olehnya engkau karang menjadi miliknya tak bisa aku lawan takdir yg membentang
kau telah hilang belum sempat aku balas semua yg ku terima kini aku bisa mengenangmu dalam memori jiwa
by: dj rossa

Khasiat yang tidak diketahui

Image
RAMAI yang beranggapan viagra merupakan ‘talian hayat’ bagi menyelesaikan masalah seksual kaum lelaki. Bagaimanapun, selepas membaca artikel ini, mungkin persepsi itu berubah. Tidak ramai orang mengetahui bahawa buah mangga juga mempunyai ‘kehebatan’ yang setanding viagra.Kenapa? Mungkin sebelum ini, ramai yang sekadar menikmati keenakan mangga tanpa menyedari khasiat yang terdapat di dalamnya. Sebenarnya, buah berwarna kuning keemasan itu boleh membantu seseorang memperbaiki aspek kesihatan yang berkaitan dengan fungsi seksual.Rahsia tersebut didedahkan oleh Pakar Diet Klinikal Pusat Perubahan Gaya Hidup, Pusat Perubatan Prince Court Kuala Lumpur, Tan Yen Sing yang membuat pembentangan dalam sebuah kempen kemasyarakatan, Kesihatan itu Kekayaan, yang telah dilancarkan syarikat MBG Fruits baru-baru ini.Selain baik untuk kesihatan seksual, mangga juga baik untuk mencegah kanser, menjaga kesihatan penglihatan, membantu penghadaman, menjaga kesihatan kulit, menambah berat badan menguatkan…

CERAH DALAM MENDUNG

TEMAN
HANYA TUHAN YANG TAHUBETAPA HATI KU GELISAHPABILA TERINGAT AKAN DIRIMUDIKEJAUHAN NUN DI SANA..ADAKAH HUGUNGAN INIAKAN BERKEKALAN HINGGAHUJUNG NYAWA KU INITEMAN KU SAYANG..BILA WAJAHMU KUBAYANGKANLANTAS MENITIS LAH AIRMATA KU INIKERANA RINDU INI MENGAJAR KUMENYINTAIMU SETULUS HATIKUHANYA KAU DIHATIKU ININAMUN KINI KU TAKUTKEHILANGAN DIRI MUKEHILANGAN CINTA DAN KASIH SAYANG MU
TEMAN
BAGAIMANAKAH HARUS KUHADAPI SEMUA INI..ANDAIKU KEHILANGAN MU SAYANGMAKA TIADA LAGI LAH KUDI DALAM DUNIA YANG FANA INIAKAN KU BAWA SEKALI KASIH SAYANG KU INIHINGGA KE HUJUNG NYAWA KU INI..KAU YANG AMAT KU SAYANGIYANG AMAT KU CINTAIJUA YANG AMAT KU KASIHIHANYA KAU DIHATI INISAYANGKU

KAU YANG KU SAYANG

ABANG.....HANYA TUHAN YANG TAHU BERTAPA RINDUNYA HATI KU INI..TIKA DAN SAAT KITA BERTEMU...IA AMAT BERMAKNA BUAT KU WAHAI ABANG KU SAYANG...AKAN KU HADAPI SEMUA DUGAAN INI...MNGKIN KAH BAHAGIA AKAN MENANTIKITA BERDUA WAHAI ABANG KU SAYANG...ABANG SETIAP SAAT HANYA NAMAMU DI HATI KU INI....WAJAHMU SERING KU BAYANGKANWAHAI ABANG KU SAYANG...ADAKAH ABANG PUN BEGITU JUA...MOGA KASIH KITA BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT ..KU HARAP BAHAGIA AKAN HADIR DALAM KEHIDUPAN KITA BERDUAABANG....KINI KU BASUH LUKA LAMA INIDENGAN KASIH SAYANG YANG ABANGCURAHKAN PADA KU...AKAN KU SIRAMI KASIH SAYANG INISEBAIK MUNGKINKU BAJAI IA DENGAN IRINGAN DOAAGAR IA BERKEKALAN...TANPA ADA SEBUAH PERPISAHANKINI HANYA ABANG ...KU RINDU...KU SAYANGI NUN JAUH DI SANUBARI KU INI...ABANG...ADAKAH ABANG DAPAT RASA APAYANG KU RASAKAN INI..HANYA NAMA MU TERUKIR DI HATI INI...KAU YANG AMAT KUKASIHIJUA KU SAYANGI...

SBDJ Siri 10 - Mencari Harta Karun

Image
Mahu atau tidak mahu. Saya mesti patuh pada perintahnya. Saya pun memilih beberapa pasang pakaian yang saya fikirkan sesuai untuk dipakai waktu malam."Berapa lama kita di sana tok," tanya saya sambil memasukkan pakaian ke dalam beg. Datuk yang sedang menghisap rokok daun berhenti dari menulis rajah di atas kertas putih. Memang itu perangai datuk. Kalau mahu berjalan ke mana-mana. Dia buat rajah dalu. Dia mahu mempastikan, apakah perjalanannya itu membawa tuah atau sebaliknya."Boleh jadi sehari dua, boleh jadi seminggu dua, bergantung pada keadaan.""Keadaan mana tok ?""Kalau banyak burung yang kita dapat lamalah kita di sana.""Bila kita nak bertolak.""Aku fikir pagi esok saya."Datuk bangun. Dia turun ke tanah. Saya kira datuk bersiap-siap untuk pergi ke kampung bunian menemui isteri mudanya. Dugaan saya tidak tepat. Datuk cuma pergi ke belakang rumah melihat ayam dalam kandang. Saya barang yang mahu dibawa sudah saya kemaskan.…