Tutorial Setting Konti Duet SAM broadcaster


Ni aku nak sediakan tutorial untuk Virtual Audio Cable setting (VAC), System VAC ini adalah untuk Dj2 buat panggilan SKYPE or YM (confrence)..system ini adalah system untuk audio bersama dgn stream broadcaster dimana ramai dj2 internet radio menggunakan SAM Broadcaster..iaitu system untuk berdeejay...Dah tentu korang dah ada Software SAM Broadcaster....kalo tak ada macamane nak berdj kan...kan...
Anda kena dapatkan software atau installer untuk VAC sekiranya anda nak buat deejay duet or confrence dj onair... So intaller tu korang boleh donlod dari sini .. >>>installer VAC<<< dah donlod tu korang kena lah install yer..takkan nak simpan kot...

Apabila dah install .... korang kena la setting yer...kalo tak setting lantak korang lah...hehehe...

Ok...pertama sekali korang kena pergi START >>> ALL PROGRAMS >>>VIRTUAL AUDIO CABLE >>CLICK Kat CONTROL PANEL ..

Dah klik dia akan keluar panel seperti dalam gambo dibawah ...So korang follow lah setting yang telah disediakan sepertimana dalam gambo tu... setel!! ..Tak paham boleh tanye..hehehe



Dan yang kedua step nye pun sama gak.. START>>ALL PROGRAMS>>VIRTUAL AUDIO CABLE>>CLICK KAT AUDIO REPEATER(audio repeater ni ulang klik sebanyak 3 kali) seperti gambo kat bawah ni..iaitu ada tiga VAC ... ada paham!! korang follow aje setting seperti dibawah ... apabila dah setting korang kena start ketiga tiga VAC tu..selepas dah siap setting SAM dan juga SKYPE...setel!! tak paham leh tanye...

setting ni korang kena selalu setting apabila setiap kali anda nak bukak konti duet


Dan yang seterusnya...dah tentu nye korang kena ON SAM Broadcaster korang tu...senang banget..ikut seperti dibawah..takkan tak tau kot..

Dan yang terLAST...korang kena lah bukak skype..kalo tak macamane nak setting...follow aje cam dalam gambo...
P/S : Sila klik pada foto untuk view lebih jelas..

selamat mencuba....

Comments

Popular posts from this blog

MAKHLUK DAN RASAKSA MITOS

10 cara pilih seluar dalam sesuai