Susahnya Seorang PEREMPUAN


Bukan senang jadi perempuan.Macam-macam massalah yang mereka hadapi setiap hari.Bukan nak komplen fitrah kejadian.Cuma nak kongsi2 ngan kengkawan di luar sana.....

-Keselamatan
Paling dirisaukan setiap perempuan di muka bumi ini.Mana-mana pergi pun rasa tak selamat.Tambah takut bila baca suratkhabar tentang kes-kes rogol dan BUNUH yang makin meningkat.Tak lena tidur dibuatnya.

-Penampilan
Pilih baju mesti nak sepadan.Kalau baju warna merah,kain warna hijau,kasut pulak warna kuning nanti orang kata giler pulak! Tu belum lagi masuk bab eye shadow,maskara,lipstik,blusher dan macam-macam lagi.Lelaki senang,main sarung je!

-Kebebasan
Perempuan tak boleh sesuka hati keluar malam balik besok malam.Perempuan tak boleh DUDUK MENGANGKANG macam lelaki.Tak semiak dikata dek orang! Bukan empunya diri jer yang malu,mak bapak pun ikut malu besar sekali.

-Gangguan
Biasa berlaku di tempat kerja,sekolah atau mana-mana kawasan tumpuan ramai.Tak bolehlah kaki tu nak melangkah, ada saja gangguan dari kaum lelaki miang.Dimarah nanti dikatanya sombong dan tak sedar diri.

-Rekreasi
Nak tukar baju bila time mandi laut ataupun air terjun kena cari kawasan khusus.Bukan boleh suka-suka tukar baju kat tepi SEMAK MACAM LELAKI.Silap-silap muka keluar kat dalam internet dengan tajuk yang lucah melampau.

Comments

Popular posts from this blog

MAKHLUK DAN RASAKSA MITOS

10 cara pilih seluar dalam sesuai